Original topic:

A53 not connecting to mobile network after Wi-Fi disconnect

(Topic created: 09-20-2022 05:11 PM)
userqEuJFCvCoO
Asteroid
Options
Other Mobile Devices

When leaving Wi-Fi connection my two  a53s randomly do not automatically connect to the mobile network. They will connect as they should when restarting the phone or resetting the SIM card. Anyone else have this problem?  I validated the network registration, swapped out the SIM cards, reset the network, and the phones.  I have also ran the latest updates.

 

 
6 Replies
user365170tdJ15
Honored Contributor
Options
Other Mobile Devices
Under Connections - Advanced

Is "Switch to Mobile Data" enabled ?
0 Likes
userqEuJFCvCoO
Asteroid
Options
Other Mobile Devices
Yes
Buckeyeman50
Comet
Options
Other Mobile Devices
In the settings somewhere there's a setting to always keep your mobile data on even while the WI FI is running i don't exactly remember where i seen it in my A 53 but I'd start looking for it in the connections section.
0 Likes
userqEuJFCvCoO
Asteroid
Options
Other Mobile Devices
After figuring out how to activate developer options I was able to find this setting I will try it out thanks for the tip.
Buckeyeman50
Comet
Options
Other Mobile Devices
That's right. That's exactly where i saw it as well.
0 Likes
userqEuJFCvCoO
Asteroid
Options
Other Mobile Devices

Ugh, even with "always keep mobile data on" I received the "not registered to network" message when I left WIFI.  This time, turning "airplane mode" on and off fixed the problem.  Same issue with my wife's A53.   Pointing to a phone defect? 

0 Likes