JUMP TO SOLUTION Solved

Original topic:

Video playback speed x2 and no sound after security patch update

(Topic created: 10-18-2021 06:56 AM)
userP27TkJIaIZ
Constellation
Options
Other Mobile Devices

Today I updated my Samsung Galaxy A51 (Android 11 OneUI 3.1) with the Security Patch (dated September 1, 2021). And after that update every kind of video (Insta or FB video, videos from gallery or Youtube) keep playing at x2 speed and with no sound. I tried deleting cache partition but the problem was gone for maybe an hour and then it happens again, and nothing has been changer or tampered with in settings.

Is there going be an update to fix it anytime soon?

Update 1: I just found out that everything works normal when I'm connected with wireless earphones but without them I still have the problem.

0 Likes
Reply

1 Solution


Accepted Solutions
Solution
userP27TkJIaIZ
Constellation
Options
Other Mobile Devices

Ok, so two days ago I did a hard reset and deleted cache partition and for now it seems to work fine. Hopefully it will stay that way.

Still, @MrJell_Lee  thanks for replying!

View solution in context

2 Replies
MrJell_Lee
Supernova
Options
Other Mobile Devices

Could you share the device's model number and the software version? 

you could try using Nice Catch to see what is changing the setting of your phone and playing the videos 2x with no sound.

Or you could just reproduce the issue then submit error report to Samsung Members for more professional help. 

Another option is to boot in SafeMode to see if it's 3rd party app causing this.

Solution
userP27TkJIaIZ
Constellation
Options
Other Mobile Devices

Ok, so two days ago I did a hard reset and deleted cache partition and for now it seems to work fine. Hopefully it will stay that way.

Still, @MrJell_Lee  thanks for replying!

View solution in context