JUMP TO SOLUTION Solved

Original topic:

Wifi and bluetooth disconnect when media is played

(Topic created: 01-12-2023 11:47 AM)
46906 Views
mentallyafk
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
I have a galaxy a13 5g and just today my phone has started doing this weird thing where it will turn off my bluetooth and wifi within about 10 or 15 seconds of me playing any sort of media. The connections to both wifi and bluetooth seem stable when I'm not playing media and until the connection just drops there seems to be no other issue when I am playing any media. I've restarted my phone 3 times and poked around with a bunch of setting turning bluetooth off for location scanning and going as far as to reset my network settings yet nothing has worked. I ran the little diagnostic thing samsung members has and when it checked "sensors" it said everything was fine and id assume bluetooth would be included in there. I haven't dropped my phone recently or gotten it wet and the bluetooth still works fine in my car. Any idea as to what is happening and how to fix it?

Edit:idk if those of you who have liked or commented on this post get notifs for the post being edited. Some people have been saying that they had the same issue I've been having and they turned off nearby share and and that seemed to fix it so I'd recommend trying that too. One of the posters said to make sure you long press on the nearby share icon in the notification panel and turn it off in the settings window it pops up but idk if that makes a difference. Also if anyone has taken their phone to a store and like had them look for a hardware issue I'd love to hear what they said. Final thing, if anyone has factory reset their phone I would love to hear if that fixed the issue or not because I'm considering doing it for my phone but I'm not looking forward to the several hours I'm going to be without a phone while I do that
JUMP TO SOLUTION
58 Replies
Dink2023
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
Mine to got to be software problem
nemphy
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
As title says, A13 when using wireless earbuds (soundcore life a1) they will play for a bit, then it looses all conmections, I've tried to delete the cache on bluetooth, and force stop bluetooth, ive tried restartting my phone, 
Puti
Comet
Options
Other Mobile Devices
Have you tried connecting the to another phone to see if it does the same? Could be the buds that can't connect properly.
nemphy
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
I'll look into it thanks
nemphy
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
So I tried reparing them as well, and it's only happening on my phone
Puti
Comet
Options
Other Mobile Devices
Has it been happening to any other Bluetooth device?
nemphy
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
Not to my knowledge, I can find some other bluetooth earbuds to try it with
Puti
Comet
Options
Other Mobile Devices
Yes, you need to make sure that you can identify what the problem really is, like if it's the phone with a manufacturer defect or the buds
nemphy
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
I'll find some and try it
0 Likes
Reply
nemphy
Astronaut
Options
Other Mobile Devices
Just tried another set, skull candy's this time, still happened
0 Likes
Reply