JUMP TO SOLUTION Solved

Original topic:

SWA-8000 flashing link and standby

(Topic created: 10-10-2018 05:58 PM)
22523 Views
userqCq1VEhUf9
Asteroid
Options
Home Theater

Recently my rear speakers stopped working with my HW-KM45/za soundbar.   The link and standby lights just blink in unison.  I've tried rebooting, repairing and calling support.  No one can solve the issue.  Are they just dead?

14 Replies
Anonymous
Not applicable
Options
Home Theater

Have you tried unplugging everything for 5 minutes and then re-pairing?

0 Likes
Reply
userqCq1VEhUf9
Asteroid
Options
Home Theater

Yes.  The rear receiver doesn't pair.

0 Likes
Reply
SamsungTam
Samsung Moderator
Samsung Moderator
Options
Home Theater

Do you have any other questions? 


Be sure to click " ✓ Accept as Solution" when you find an answer that works for you.

0 Likes
Reply
SamsungTam
Samsung Moderator
Samsung Moderator
Options
Home Theater

Try this guide and see if this helps. 


Be sure to click " ✓ Accept as Solution" when you find an answer that works for you.

0 Likes
Reply
userqCq1VEhUf9
Asteroid
Options
Home Theater

This did not help.  The link light never flashes rapidly as if it was in pairing mode.

0 Likes
Reply
Anonymous
Not applicable
Options
Home Theater

If you press and hold the ID Set on the unit for 5 - 10 seconds, does the link indicator start flashing?

0 Likes
Reply
userqCq1VEhUf9
Asteroid
Options
Home Theater

No.  The link and standby lights blink in unison right after power up and nothing changes them.

0 Likes
Reply
Solution
Anonymous
Not applicable
Options
Home Theater

Try this:

 

Power off the soundbar, unplug the SWA-8000 for 2 minutes.

Plug in the SWA 8000. DO NOT power on the soundbar.

Locate the ID SET button on the back of the SWA-8000. Using a paper clip, press and hold ID SET for 5 - 10 seconds until the Link LED starts blinking.

Using the soundbar remote, press and hold the VOL button for 5 seconds. The ID SET message appears on the soundbar display.

When the blue indicator on the subwoofer blinks, press POWER on the soundbar remote to turn the unit on.

 

This should re-connect the subwoofer.

If the above troubleshooting steps didn't help, service is required. To have service set up, please feel free to reach out to us directly via one of the following options and with a link to our thread along with your full model and serial number.

Facebook Messenger: http://m.me/samsungsupport
Twitterhttps://twitter.com/messages/compose?recipient_id=18768513
Or you can use the following link below to request service. https://www.samsung.com/us/support/service/

userqCq1VEhUf9
Asteroid
Options
Home Theater

This didn't work either.  I'm calling the unit dead and removing it.